Witam. Dołączam do forum gdyż szukam odpowiedniej metody leczenia dla mojej mamy. jakieś 3 mies temu pokazał się u niej zupełnie łysy placek, obecnie nie ma juz połowy włosów. Mama jest pielęgniarką- w pełni świadoma tej choroby i jej skutków. Oczywiście wszystkie badania ok- ANA 1 Dodatni a wiec podłoże autoimmunologiczne. Nasza trycholog zaleciła wizytę u Dr Wasylyszyn w warszawie czy ktoś może zna tego dermatologa, leczył się u niego? proszę o jakiekolwiek informacje.
Ja liczyłem się u doktora wasyluszyna w 2012
Koszt 1200zl + wizyta 100zł no i dojazd 600 km
Miałem absolutny brak owłosienia zero. Po 8 miesiącach odroslo wszystko na głowie oprócz rzęs i brwi pół roku po zakończonej terapi wypadło wszystko . Tak naprawdę olewam ta cała przypadłość ? ....ale teraz jestem tata ...
Aktualnie w trosce o swoje 2 córki które są na szczęście zdrowe zaczolem poszukiwać lekarstwa trwałego
Od lutego 2018 unikam białego pieczywa i wszystkich przetworzonych rzeczy ale bez przesady jadam nabiał dużo mniej ale jednak jem , badalem witaminę d3 i mam poziom 45jednostek a od 60 do 100 jest norma i choroby autoimulogiczne są w stanie uśpienia od 1 tygodnia przyjmuje 4000jednostek żeby powoli zwiększać poziom
Witaminy D . Czemu tak mówię o tym odrzwianiu
-cieknace jelita proszę poszukać
- włosy nagle wzrastają w kwietniu hm...czemu bo jest więcej słońca nawet wasyluszyn na you tubę o tym mówi i teraz tak w lutym byłem w brazyli a tam wtedy jest Lato cały czas 40stopni byłem tam 24dni no i co i włosy zaczęły rosnąć w lutym
- zła praca jelit to choroby auto agresywne brak witaminy D to choroby autoagresywne
Dość tego gadania
SKUTEK diety dziś czyli 6 miesięcy od całkowitego zera da zarosnietejj głowy (oprócz czubka gdzie było dcp), na rękach pierwszy raz od 8 lat mam włosy i na nogach też
Bez pieprzonych lekarstw maści itd
-dieta i ograniczenie wrzucania w siebie tego całego syfu samouzdrwia
08-24-2018, 08:35 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-24-2018, 08:49 AM przez m_ilena3@o2.pl.)
Hej. Dziękuje za odpowiedz. Sylwio, proszę opisz w skrócie jaka terapie stosowałaś u siebie czy jednak dieta miała kluczowe znaczenie? Pozdrawiam. Milena
Marcinie, wielkie dzięki za opisanie swojego przypadku. Twoje rady będą cennymi wskazówkami w probie leczenia łysienia. Mama, zaczęła przyjmowac witaminę d3. Z wizyty u Dr Wasylyszyn zrezygnowala ze względu na to iż pomoc z jego strony jest jedna wielka niewiadoma w dodatku kosztowna. Pozdrawiam
Dcp moze wywołać bielactwo na 3 mi znajome przypadki wszyscy maja cos
1 ja mam plamke 3cm na karku- włosy odrosly
2 koleżanka mała plamka na barki - włosy odrosly
3 kolega plama na głowie - włosy nie odrosly opuchlizna głowy i wiele strupow